Bento Apeldoorn

Bento Apeldoorn

2016 heeft weer diverse Sushitesten op de agenda staan. Dit keer zijn we terecht gekomen bij BENTO Apeldoorn, Beef & Sushi restaurant. Op een hoekje van een rustige straat zien we een warm knus restaurantje met een leuk aantal tafels buiten. Hoewel het daarvoor nog te koud was, zag dat er leuk uit en gaf het een fijn ‘welkom’-gevoel. Van te voren hebben we al gespiekt op hun website maar daar stond alleen het afhaalmenu. We lieten het maar op ons afkomen.

Ondanks dat het een afhaal- en sushi restaurant is, was dit niet onze eerste impressie toen we binnen kwamen. Er staan relatief weinig tafels voor een sushi restaurant, maar dat deed niet af van de knusheid ervan. Het zag er sfeervol en modern uit. De typische kenmerken van een sushi restaurant zal je er niet zo snel vinden. Verder is er de open keuken waar je kunt zien hoe het eten bereid wordt. Erg leuk om te zien!

Bento Apeldoorn sushi restaurant a la carte

Nadat onze eerste drankjes werden opgenomen, kregen we een bordje edamame om van te snoepen terwijl we hun menukaart goed bekeken. In eerste instantie krijg je vooral het typische voor-, hoofd- en nagerecht te zien waarbij je kunt kiezen uit meerdere Japans getinte gerechten. Dit was zeker niet wat wij hadden verwacht bij een sushi restaurant. Er was een apart gedeelte ingericht voor de sushi met keuzes uit vastgestelde boxen, waarin je je als gast kan laten verrassen door de keuzes van de chef. Verder staat er op de aparte menukaart diverse bijzondere sushi’s, voornamelijk maki’s. Wij kozen voor een bento-box, de sashimi mix en enkele extra’s om te proberen.

Bento Apeldoorn heeft oog voor presentatie

Na een tijdje wachten werden we positief verrast met een mooi, ronde plateau waarin de sushi’s en sashimi’s mooi gepresenteerd werden. De serveerster legde ons in het kort uit welke sushi’s we voor ons hadden staan. Hieronder de welbekende Californië maki, Zalm met avocado en tonijnsalade. Daarna was het aanvallen! Het zag er allemaal goed verzorgd en vers uit. Alleen viel het op dat de stukken vrij groot van formaat waren. In tegenstelling tot wat we gewend waren, konden we deze zeker niet in één hap opeten. Dat was best jammer aangezien je de ingrediënten soms ook niet in één keer kon proeven. Wat we wel konden proeven, was erg lekker. Alleen waren sommige sushi varianten ook zeker pittig! We wisten dat we één pittige rol hadden besteld, maar tot onze grote verrassing werden we vaker verrast met een pittige kick. Als je hier niet van houdt raden we aan het van tevoren te checken bij de bediening.

Ondanks dat de stukken vrij groot waren, was de verhouding tussen rijst en ingrediënten prima. Om een mooie vorm te houden, hebben ze de rijst goed aangedrukt. Het oogde mooi en viel daarom ook niet uit elkaar, maar hierdoor deed het wel wat af van de smaak en textuur ervan. Voor de één was het erg klef en plakkerig, terwijl de ander dit juist lekker kan vinden.

Bento Apeldoorn beef en sushi restaurant

De rijst had verder weinig smaak, maar dat werd goed aangevuld door de ingrediënten. De vis was vers, maar niet erg bijzonder. Wat zeker een aanrader is, was hun tataki zalm en tonijn. Dit zijn lichtgeschroeide stukken vis terwijl het nog rauw is van binnen. Hierdoor kreeg je een lichtgeroosterde smaak terwijl het alsnog smelt op de tong. Heerlijk! Omdat we toch ook een stukje show wilden bij het diner, hadden we daarna nog biefstukpuntjes besteld met noodles. Door het glas kon je zo in de open keuken kijken, hoe het bereid werd. Ook dit smaakte erg goed en kon je merken dat het vlees erg vers was.

Eindoordeel van Bento Apeldoorn

Al met al konden we goed merken dat Bento Beef & Sushi in Apeldoorn inderdaad zowel op gebied van vleesgerechten als sushi het prima voor elkaar hadden. Het is niet het typische sushi restaurant die je zou verwachten, maar voor een leuke avond kan je hier zeker terecht. Daar zorgde de behulpzame en enthousiaste bediening ook voor. Ondanks dat het niet druk was, zou reserveren geen slecht idee zijn gezien de grootte van het restaurant. Anders hebben ze natuurlijk nog altijd hun take-away waardoor je ook thuis kan genieten van hun sushi. Je kunt hierbij kiezen uit meerdere boxen voor een redelijke prijs. En als ze net zo smaken als in het restaurant, dan komt jouw avond thuis ook vast goed.


Sushi actie Apeldoorn

Check hier de laatste sushi acties in Apeldoorn en omgeving!

Bekijk sushi acties

Deel je sushi ervaring

Heb je als sushiliefhebber ook ervaring met Bento Apeldoorn Beef & Sushi? Laat dan jouw mening achter en help elkaar bij het vinden van de beste sushi van Nederland!

Informatie Bento Apeldoorn

Klik hier voor de website.

Prijzen en openingstijden
Diner Volwassenen Kinderen
maandag & dinsdag – gesloten n.v.t. n.v.t.
woensdag & donderdag 16:00 – 21:00 à la carte menu à la carte menu
vrijdag & zaterdag 12:00 – 22:00 à la carte menu à la carte menu
zondag 14:00 – 21:00 à la carte menu à la carte menu

Klik op het blauwe icoontje voor het adres en telefoonnummer van Bento Apeldoorn.

2016 heeft weer diverse Sushitesten op de agenda staan. Dit keer zijn we terecht gekomen bij BENTO Apeldoorn, Beef & Sushi restaurant. Op een hoekje van een rustige straat zien we een warm knus restaurantje met een leuk aantal tafels buiten. Hoewel het daarvoor nog te koud was, zag dat er leuk uit en gaf het een fijn ‘welkom’-gevoel. Van te voren hebben we al gespiekt op hun website maar daar stond alleen het afhaalmenu. We lieten het maar op ons afkomen. Ondanks dat het een afhaal- en sushi restaurant is, was dit niet onze eerste impressie toen we binnen…

Sushitest score

Smaak - 7
Versheid - 7
Rijst - 6.5
Presentatie - 7.5
Service - 8
Prijs / kwaliteit - 7.5

7.3

Conclusie : Stijlvol restaurant om te genieten van sushi en warme gerechten.

Bezoekers score: 3.95 ( 3 votes)
7

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets