Sumo Arnhem

Sumo Arnhem

Zondagavond: tijd voor sushi! Vol goede sushi-zin betraden twee mystery guests om 18.00 uur, de gereserveerde tijd, het sushi restaurant. Ditmaal is het vizier gericht op Sumo Arnhem. Bij de ingang werd meteen duidelijk dat het hier noodzakelijk is om te reserveren, het zat namelijk bomvol. Ons tafeltje was nog niet vrij, of we even aan de bar wilden wachten. Prima dachten we. Alleen bleek dat in de praktijk toch niet zo handig te zijn. Een stroef begin van de Sushitest is een feit.

Bij de bar bleek dat je helaas niet kan zitten en moest je dus met je jas aan staan wachten nabij mensen die aan het eten waren. Daarnaast stonden wij voor de obers constant in de weg omdat zij drinken ophaalden bij de bar en lege glazen kwamen brengen. Tijd om het interieur in ons op te nemen. Deze spreekt ook bij Sumo Arnhem erg aan. De kleuren en decoraties geven je het gevoel dat je je in een luxe Aziatisch restaurant begeeft. Wat ik wel in Arnhem mis zijn de knusse hoekjes. Het was vrij open en op het eerste oog komt het massaal over. Wat meer hoge muren hier en daar had veel goeds kunnen doen voor een gezellige sfeer. Ook was het rustiger geweest als de bezorgers niet continue door het restaurant heen hoefden te lopen.

Sumo Arnhem lekkere sushi

Round 1!
Blij dat we om 18.15 aan tafel konden. De ober maakte nog excuses dus pluspunten voor de service. Ook werden de huisregels rustig en duidelijk uitgelegd: 2 uur de tijd om 6 (jawel 6!) gangen te nuttigen. Enthousiast en hongerig waren we er snel uit wat wij wilden bestellen voor ronde 1. Om goed te testen is er heel gevarieerd besteld, wat de ruime kaart van Sumo ook toelaat. Gewapend met een Japanse thee en de westerse broeder Ice Tea wachten wij geduldig tot de eerste sushi wordt geserveerd.

Wat een domper was ronde 1. Na 2 sushi te hebben gegeten kwam de rest van de bestelling maar niet. Om A) niet ongeduldig over te komen en B) voor een goede test hebben we gewacht tot de rest van ronde 1 vanzelf zou komen. Uiteindelijk duurde het zo lang dat we toch vroegen waar onze sushi bleef. De serveerster ging er meteen achteraan en toen ontvingen we het ook vrij snel. Het was alleen heel jammer dat we pas om 19.00 uur 1 ronde hadden ontvangen. De lange wachttijd werd veel om ons heen gehoord. In ding was zeker: de 6 gangen gingen we onmogelijk halen.

Maar goed, nu over tot het belangrijkste: de sushi! De vis was echt heerlijk. Het was vers en lekker ruim belegd. De plakjes waren ook heerlijk dik. Over de rijst waren we minder te spreken. Met name in de eerste ronde was het korrelig en niet zoals we gewend zijn. Het is bij sushi prettig en smakelijk als het aan elkaar kleeft. Nu moest ik soms uitkijken als ik het met stokjes pakte dat de sushi niet uit elkaar zou vallen. Jammer ook dat we bij één sushi een visgraatje tegen kwamen en dat sommige sushi heel groot was. Doordat je het niet makkelijk in 2 happen kan eten door de vrij taaie zeewier, werd het snel een knoeiboel.

Sumo Arnhem eindoordeel

Sumo Arnhem sushi actie

Er stonden verrassende creatieve items op het menu van Sumo Arnhem. Zo waren we erg enthousiast over de nacho met zalm en avocado. Waar het sushi restaurant nog punten kan scoren is de presentatie. Deze is niet bijzonder en origineel. Sterker nog, bij sommige sushi was het zelfs rommelig. Allemaal inherent aan de constante drukte, waar het personeel wel heel goed mee omging. Met een matig eerste uur en beter tweede uur moeten we concluderen dat de kwaliteit hier verloren heeft van de kwantiteit.

Sushi actie Arnhem

Check hier de laatste sushi acties van Sumo en andere restaurants in Arnhem en omgeving!

Bekijk sushi acties

Deel je sushi ervaring

Heb je als sushiliefhebber ook ervaring met dit sushi restaurant? Laat dan jouw mening achter en help elkaar bij het vinden van de beste sushi van Nederland!

Informatie Sumo Arnhem

Klik hier voor de website.

Prijzen en openingstijden
Lunch Volwassenen Kinderen
maandag – zondag 12:00-17:00 €14,50 p.p. 4 t/m 11 jaar €12,50 p.p.
Diner Volwassenen Kinderen
maandag – woensdag 17:00-22:00 €23,50 p.p. 4 t/m 11 jaar €12,50 p.p.
donderdag – zondag 17:00-22:30 €25,50 p.p. 4 t/m 11 jaar €12,50 p.p.

Let op: op zondagen is Sumo Arnhem tot 22:00 open.

Klik op het blauwe icoontje voor het adres en telefoonnummer van Sumo Arnhem.

ondagavond: tijd voor sushi! Vol goede sushi-zin betraden twee mystery guests om 18.00 uur, de gereserveerde tijd, het sushi restaurant. Ditmaal is het vizier gericht op Sumo Arnhem. Bij de ingang werd meteen duidelijk dat het hier noodzakelijk is om te reserveren, het zat namelijk bomvol. Ons tafeltje was nog niet vrij, of we even aan de bar wilden wachten. Prima dachten we. Alleen bleek dat in de praktijk toch niet zo handig te zijn. Een stroef begin van de Sushitest is een feit. Bij de bar bleek dat je helaas niet kan zitten en moest je dus met je jas…

Sushitest score

Smaak - 7.5
Versheid - 8
Rijst - 5.5
Presentatie - 6.5
Service - 8
Sfeer - 7
Prijs/kwaliteit - 6.5

7

Als het aan de vis lag, at men bij Sumo

Conclusie : Sumo Arnhem gaat op drukke avonden ten onder aan het eigen succes. Voor kortere wachttijden en beter verzorgde sushi adviseren wij een doordeweeks avond te kiezen of na 20:00 uur te gaan.

Bezoekers score: 3.26 ( 9 votes)
7

9 comments

 1. Ik ben wel naar verschillende sumo geweest, maar vind dit wel 1 van de mindere. Sushi is niet altijd even vers (echt een x gehad dat de tonijn gewoon van kleur veranderd was en vies smaakte) en soms zijn de maki’s naar m’n mening echt te groot. Ik kan me wel vinden in de recensie maar wellicht dat ze het beter doen als het niet al te druk is?

 2. Verwacht geen culinaire hoogstandjes van een all you can eat. Dat is ook hier niet het geval. Verder is het wel ruim kiezen uit koude- en warme gerechten met alles binnen fatsoenlijke normen op tafel geserveerd. Vergeet niet te reserveren mocht je hier willen eten.

 3. attente bediening en snel, mooie tent en toegankelijk voor grotere groepen. dik in orde allemaal.

 4. Als ik dezelfde optelsom maak kom ik ook uit tussen de 7 & 8. Mijn vrienden hebben een zwak voor Sumo, maar persoonlijk ken ik wel betere all you can eat voor sushi.

  Het eten is wel goed trouwens. Ik kijk graag naar hoe het keukenpersoneel alles vers voor je neus het eten bereidt. Dat proef je ook meteen terug. Toch merk je ook net als uit de recensie dat het afgeraffeld is door de drukte. Als je niet te hoge verwachtingen hebt dan is Sumo prima te doen.

 5. Dat sumo goed loopt is wel duidelijk. Ik ben hier sinds de opening al een paar keer geweest en het is er steevast vol.

  Vind ik dit erg? Het is juist gezellig en met goed gezelschap krijg je er niks van. Van de soms langere wachttijden merk je dan niet zoveel. Sumo is met stip mijn nummer 1 van Arnhem. Ik kom hier zeker nog heel vaak terug!

 6. Sumo is een geweldig restaurant en dat vind ik eigenlijk van alle sumo’s waar ik ben geweest. Herkenbare stijl met die mooie bloesem en zwart rode kleuren.

  Er is genoeg te kiezen uit zowel sushi als warme gerechten. Zo kan je ook met vrienden uit eten die niet de grootste fan van sushi is of. Laatst hier gegeten en dat was top. Wel vond ik de avocado soms wat aan de harde kant en de rijst juist weer heel zacht, bijna pappig. Maar dat was incidenteel.

 7. niet zo lang geleden zijn wij ook een keer bij Sumo geweest, volgens mij op een woensdag. Toen heb ik niet lang hoeven wachten en heerlijk gegeten.

 8. De inrichting, de mensen en last but not least de sushi vind ik meer dan prima bij Sumo. Arnhem kent voor z’n stad vet veel keus maar ik heb wel twee voorkeuren. Dat is Sumo en Koi iets verderop lijkt er wel op. Volgens mij scheelt het qua prijs ook bijna niets. Allebei een aanrader dus.

 9. Hetzelfde verhaal overkwam ons op zaterdagavond bij Sumo. Helemaal niks mis met het eten maar de wachttijd mag gehalveerd worden. Toch hebben wij ons buikje wel vol kunnen eten. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Voor iets meer dan 70 euro heb je van alles kunnen nemen en daar zitten drankjes zelfs bij.

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets