Sushi Koi Arnhem

Sushi Koi Arnhem

Trendy en stijlvol. Dat is de indruk die je direct krijgt wanneer je binnenloopt bij Sushi Koi Arnhem. Het fenomeen uit Tilburg doet sinds enkele jaren ook de Gelderse stad aan. Gelegen aan de Gele Rijdersplein is het omringd door enkele pittige concurrenten op sushi gebied. Kan Sushi Koi zich onderscheiden met meer dan alleen een indrukwekkend aangekleed filiaal? Sushitest.nl ging met eetstokjes in de aanslag op onderzoek uit.

Op de website is te zien dat de gebroeders Chen en medecompagnon Lin vijf jaar geleden zijn begonnen met een sushi restaurant. De basis is een kekke aankleding, jonge bediening met social skills en uiteraard heerlijk eten. Één ding is zeker: over het niveau van hipness is geen woord gelogen. Er worden overwegend donkere kleuren gebruikt met gouden elementen zonder dat het kitsch wordt. Met name de muur aan de rechterkant bij binnenkomst is mooi gedaan: verschillende kleuren kussens zijn er als het ware in gezet. Dit geeft een gaaf effect. Is met zoveel luxe de sushi dan ook niet gelijk duur? Dat is niet het geval. Het testpanel maakt gebruik van het betaalbare AYCE arrangement en gaat er eens goed voor zitten.

Gelijk een pluspunt
Ok, toegegeven. Alles wat “gratis” is maakt het extra lekker. Voor de zalm sashimi hoef je niet extra te betalen en dat is altijd een groot pluspunt. Dat het ook nog eens zeer fijne plakjes zalm zijn maakt het alleen nog maar beter. Alle sushi is royaal, wat wil zeggen dat de verwachte ingrediënten ook in de juiste hoeveelheid en verhouding aanwezig is. De rijst is geen één keer uit elkaar gevallen, zelfs niet na een flinke doop in de soja saus. En de trouwe lezers van mijn andere testen weten hoe belangrijk wasabi voor mij is… en ook hierop scoort Sushi Koi Arnhem hoog.

De test is tot nu toe behoorlijk positief, wat ook terecht is. Als we dan toch kritisch gaan doen, dan is het wel dat het af en toe wat lang wachten is. Het personeel is vriendelijk, maar niet altijd even bekwaam. Wij wijten het aan de drukte. Het is ook niet makkelijk om al die naar sushi hunkerende buiken te vullen. Massaconsumptie haalt soms nare dingen in mensen naar boven, zeker bij “onbeperkt eten” concepten.

Op de kaart staan ook verschillende bijgerechten. Met items die je niet standaard overal vindt. En dat pleziert deze tester. Met gevoel voor avontuur probeer ik eens de Sweet Bun. Hoe kan je dat weigeren met zo’n naam. Wat je krijgt is wat de naam verraadt. Maar de bonus zit in het zoete sausje wat erbij zit. De combinatie met het broodje is werkelijk waar heerlijk. Een absolute tip voor de zoetekauw en een prima contrast met de sushi. De reuzenmosselen en gebakken ossenhaas zijn van hetzelfde niveau. Goed bereid en dat maakt het langere wachten acceptabel.

Ondertussen is ronde vijf gehaald gehaald en dat zegt wat over hoe lekker het was. Eigenlijk is het buikje te rond, maar ik probeer toch nog het ijsje. Helaas geen zwarte sesam op de kaart, maar een bolletje groene thee ijs verzadigd ook behoorlijk! Terwijl mijn tafelgenoot aan de overkant afkeurend kijkt naar mijn flinke after dinner dip, bestel ik nog een Spanish coffee. Dat moet me weer scherp maken om het eindoordeel te bepalen met cijfers.


Sushi actie Arnhem

Check hier de laatste sushi acties in Arnhem en omgeving!

Bekijk sushi acties

 

 

Heb je als sushiliefhebber al ervaring met sushi restaurant Sushi Koi Arnhem? Laat dan jouw mening achter en help elkaar bij het vinden van de beste sushi van Nederland!

Informatie Sushi Koi Arnhem

Klik hier voor de website.

Prijzen en openingstijden
Lunch Volwassenen Kinderen
maandag 13:00-17:00 €17,95 p.p. 4 t/m 10 jaar €8,50 p.p.
dinsdag – zondag 12:00-17:00 €17,95 p.p. 4 t/m 10 jaar €8,50 p.p.
Diner Volwassenen Kinderen
maandag – woensdag 17:00-22:00 €23,50 p.p. 4 t/m 10 jaar €13,50 p.p.
donderdag – zondag 17:00-22:30 €25,50 p.p. 4 t/m 10 jaar €13,50 p.p.

Klik op het blauwe icoontje voor het adres en telefoonnummer van Sushi Koi Arnhem.

rendy en stijlvol. Dat is de indruk die je direct krijgt wanneer je binnenloopt bij Sushi Koi Arnhem. Het fenomeen uit Tilburg doet sinds enkele jaren ook de Gelderse stad aan. Gelegen aan de Gele Rijdersplein is het omringd door enkele pittige concurrenten op sushi gebied. Kan Sushi Koi zich onderscheiden met meer dan alleen een indrukwekkend aangekleed filiaal? Sushitest.nl ging met eetstokjes in de aanslag op onderzoek uit. Op de website is te zien dat de gebroeders Chen en medecompagnon Lin vijf jaar geleden zijn begonnen met een sushi restaurant. De basis is een kekke aankleding, jonge bediening met…

Sushitest score

Smaak - 8.5
Versheid - 8
Rijst - 8
Presentatie - 8
Service - 8
Sfeer - 8
Prijs / kwaliteit - 8.5

8.1

Laat de volgende ronde direct komen!

Conclusie : De uitstraling van het restaurant krijgt een goed vervolg met het eten. Er is duidelijk nagedacht over de totale beleving waardoor Sushi Koi hoog scoort.

Bezoekers score: 3.83 ( 15 votes)
8
02. Banner Sport Outdoor Dames 728x90

8 comments

 1. Verrassent dat Sushi Koi Arnhem op deze site zo goed scoort, terwijl hij bij de consumentenbond een 2,1 scoort als het gaat om versheid en hygiene. Ik ga voorlopig even geen sushi meer eten totdat ik betere berichten ontvang over dit soort restaurants. Ik had altijd het idee dat de vis hardstikke vers moest zijn en de hygiene perfect, blijkt dat men daar toch in de regel vekeerd mee omgaat. Ik ben gek op sushi… dus werkelijk zeer teleurstellend. Wellicht dat iemand een restaurant weet die er wel goed mee omgaat. Ik betaal dan liever wat meer.

 2. alles is lekker bij Koi. Ik neem graag mijn vriendin mee en zij vind het ook lekker.

 3. Lastig kiezen tussen al die goede sushi restaurants in Arnhem. Al moet ik zeggen dat Sushi Koi 1 van de beste is. Restaurant is ruim ingericht waardoor je geen hokjesgevoel hebt. Het eten zelf is ook fantastisch. Sushi top, warme gerechten soms iets teveel van dezelfde saus.

 4. Patricia van Dijk

  Sushi Koi is een prachtig restaurant en het eten om te smullen. Hier zouden wat meer filialen van moeten bestaan en ophouden met die andere all you can eat restaurants. Daar heb ik een stuk minder goede ervaringen mee.

 5. Ik ga regelmatig naar Koi.Geweldig lekker.De sashimisalade, grote garnalen.We rijden er graag 80 km voor.

 6. GRATIS ZALM SASHIMI!!! Elke dag een paar plakjes eten zou briljant (duur) zijn :).

  Over de andere sushigerechten kan ik ook kort maar krachtig zijn. Het is echt lekker bij Sushi Koi. Maakt niet uit wat je er bestelt. Enig minpuntje en waarom ik 4,5 sterren heb gegeven en geen 5 sterren is dat de sushi er soms wat rommelig uitziet. Ik moet als expert iets om over te zeiken hebben gheghe. Mijn cijfers voor Koi:
  Smaak; 8,5
  Versheid; 9
  Rijst; 8,5
  Presentatie; 8
  Service; 8,5
  Sfeer; 8,5
  Prijs / kwaliteit; 8,5

  Een mooie 8,5 dus ik ben het aardig eens met jullie uitslag!

 7. Co van de boswachtershow

  Ik kan mij heel goed vinden in deze recentie. Het personeel wat er loopt is echt vriendelijk en de sushi is echt lekker. Echt een dikke aanrader!

 8. Vaak gegeten bij Koi voor de lunch en diner en altijd lekker. De sushi is om van te smullen met dik belegde ingrediënten. Ook de warme gerechten zij gewoon lekker. De volgende keer ga ik ook een sweet bun proberen!

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets