Home > à la carte sushi restaurants > Arigato Eindhoven
Arigato Eindhoven

Arigato Eindhoven

2014 was een bijzonder jaar vol met overheerlijke sushi verrassingen. Veel restaurants serveren goede kwaliteit sushi waar je als liefhebber een keer gegeten moet hebben. Ook in 2015 is Sushitest.nl op zoek naar het beste sushi restaurant van Nederland. De spits wordt afgebeten door à la carte restaurant Arigato Eindhoven.  Wat kunnen wij verwachten van deze zes maanden jonge nieuwkomer in de druk bezette sushi markt?

Afgelopen jaar merkten we dat sushi restaurants steeds innovatiever worden. Je ziet het terug in het interieur, de sfeer en vooral de varianten sushi. Het wordt nog steeds op traditionele wijze bereidt, maar het eindresultaat is modern en verrassend lekker. Dit zie je vaak terug bij Asian Fusion restaurants en dat is ook de stijl van Arigato Eindhoven. Het is in alles een mix van hip, trendy en afgewerkt met herkenbare Aziatische elementen. Voorbeeld: de DJ die het restaurant vult met swaggy tunes en geposteerd is naast de open keuken met chefs in Japanse kledij. Leuke touch die gericht lijkt op een jongere doelgroep.

TIP! Bekijk de Arigato Sushi actie

Opwarmertje

Vanaf onze tafel zien we de ervaren sushi chef met veel precisie en aandacht de sushi bereiden. Er is geen betere manier om de eetlust op te wekken van de gasten. Dit lijken ze bij Arigato Eindhoven goed aan te voelen, want we krijgen van het huis een lekkere amuse. Dat smaakt naar meer! Op de menukaart zien we bij de sushi veel rolls in allerlei creatieve varianten. We laten ons verrassen en kiezen om te beginnen voor een sushi plate, persoonlijk samengesteld door de sushi chef.

Binnen aanzienlijke tijd wordt voor ons een fraai uitziende sushi plate gepresenteerd. Het is een mix van sashimi, rolls en maki’s waar we als liefhebber enthousiast van worden. De amicale gastheer van de avond geeft kort uitleg over de sushi en attendeert ons op de aanwezigheid van verse wasabi. Dus niet de poeder aangelengd met water die je in zeker 90% van de gevallen in restaurants treft. De verse wasabi is illustratief voor de hele plate: heerlijk!

Elke stuk sushi is smaakvol en doet ons verlangen naar meer. De structuur van de rijst is fijntjes, zacht en blijft bovendien als een geheel bij elkaar. De meningen verschillen wel over de smaak van de rijst. Deze was namelijk vrij afwezig. Hierdoor komen de andere ingrediënten sterker naar voren, al is het goed voor te stellen dat een ander wat “meer pit” in de rijst wilt.  We dachten dat de presentatie bij de eerste plate al top was. Maar er stond ons nog een zeer aangename verrassing te wachten.

Climax

Arigato bespaart kosten noch moeite om de gasten in de watten te leggen.

Arigato Eindhoven - beste sushi restaurants van Nederland

Sushi plate met kreeft

Het tweede deel van de main course bestaat uit eerst een bord met 8 stuks nigir’s, allemaal verschillende varianten. Ik heb het geluk afgedwongen om de coquille te proeven. Waar ze het vandaan halen weet ik niet, maar deze was verdomde lekker. De feedback over de andere nigiri’s is ook positief, al was de zalm en tonijn qua versheid net wat minder dan de sashimi.

Ten slotte op naar de hoofdattractie van een tot nu toe al geslaagd diner. Hiervoor hebben de sushi chefs echt alles uit de kast getrokken: een sushi plate met andere varianten rolls, met in het midden een vers bereidde kreeft die het geheel naar een visueel hoogtepunt brengt. Maar smaak is minstens zo belangrijk, dus gaan we over tot het proeven.

Ook nu is elke stuk sushi gewoon lekker. Elke roll is dik belegd met een mix van ingrediënten die perfect bij elkaar past. Op “geniettempo” eten we de sushi plate volledig leeg.

Go to Arigatoo
Arigato Eindhoven - beste sushi restaurants van Nederland

Sushi chef Kent

Raden we de sushi van Arigato Eindhoven aan? Ja 100% zeker.  Sushi liefhebbers die wat nieuws willen proberen worden op hun wenken bediend door de creatieve chefs.  In een relaxte sfeer kan je tegen betaalbare à la carte prijzen genieten van de modernere sushi variant.

Aantal tips:

Vraag naar de B.K. Roll. Een frisse vondst genoemd naar de gastheer Bonny en masterchef Kent >>
 De sashimi mix is heerlijk vers
Een roll met Shoft shell crab is zalig!

Heb je als sushiliefhebber ook ervaring met Arigato Eindhoven? Laat dan jouw mening achter en help elkaar bij het vinden van de beste sushi van Nederland!

Informatie Arigato Eindhoven

Klik hier voor de website.

Prijzen en openingstijden
Diner Volwassenen Kinderen
dinsdag – zondag 17:15-22:00 à la carte prijzen à la carte prijzen

Klik op het blauwe icoontje voor het adres en telefoonnummer van Arigato Eindhoven.

was een bijzonder jaar vol met overheerlijke sushi verrassingen. Veel restaurants serveren goede kwaliteit sushi waar je als liefhebber een keer gegeten moet hebben. Ook in 2015 is Sushitest.nl op zoek naar het beste sushi restaurant van Nederland. De spits wordt afgebeten door à la carte restaurant Arigato Eindhoven.  Wat kunnen wij verwachten van deze zes maanden jonge nieuwkomer in de druk bezette sushi markt? Afgelopen jaar merkten we dat sushi restaurants steeds innovatiever worden. Je ziet het terug in het interieur, de sfeer en vooral de varianten sushi. Het wordt nog steeds op traditionele wijze bereidt, maar het…

Sushitest score

Smaak - 8
Versheid - 8.5
Rijst - 8
Presentatie - 9
Service - 8
Sfeer - 8
Prijs / kwaliteit - 8.5

8.3

Ware sushi verleiding

Conclusie : Arigato weet gasten te verwennen met culinaire hoogstandjes. Het aanzicht ervan alleen al is de moeite waard om het Asian Fusion restaurant te bezoeken.

Bezoekers score: 2.87 ( 23 votes)
8

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets