Kyushu Utrecht

Kyushu Utrecht

In een klein pand op de Voorstraat in Utrecht vinden we de locatie van onze volgende test: Kyushu Utrecht. Het weekend staat voor de deur en hoe begin je dit beter dan met lekkere sushi en goed gezelschap. Dit à la carte restaurant staat bekend om zijn bezorgservice, maar wij testen de sushi in het restaurant.

Samenvatting
      • Beoordeeld door Sushitest met een 8,0
      • De smaak en versheid van de sushi bewijst dat schijn kan bedriegen. Kijk dus verder dan het interieur van Kyushu Utrecht!
      • Leestijd Sushitest: 4-5 minuten

1e indruk Kyushu Utrecht

We stappen het restaurant binnen en merken dat het een beetje proppen wordt. Het voorste gedeelte van het restaurant is ingericht om sushi af te halen. De bezorger wacht ook geduldig tot hij weer op zijn scooter kan stappen om de volgende order te bezorgen. Het achterste gedeelte is ingericht als restaurant.
We wurmen ons door de wachtende mensen en nemen plaats. Er zijn niet veel tafels in het restaurant, dus als je er wilt eten is het aan te raden van te voren te reserveren. Het interieur laat wat te wensen over. De simplistische, kale inrichting nodigt niet uit voor een gezellig avondje uit. Het korte zitgedeelte van de bank waar een gedeelte van het gezelschap op zit, nodigt niet uit om er een lange zit van te maken. Hoewel we vlakbij het afhaalgedeelte van het restaurant zitten, hebben we niet veel last van mensen die in en uit lopen.

Kyushu Utrecht - 3

 

Onze bestelling wordt opgenomen door een vriendelijke dame en staat binnen no time op onze tafel. We hebben een assortiment van sashimi, uramaki’s en nigiri’s voor ons. Wat het interieur te kort doet, maakt de versheid van de sushi helemaal goed! Hoogtepunt is wel de St. Jakobsschelp sashimi. Zacht van smaak en smelt als boter op de tong. Naast de versheid van de vis maakt de rijst het helemaal af. De verhouding tot de vis is goed, zodat je alle ingrediënten goed proeft. Daarnaast in de temperatuur perfect en plakt de rijst genoeg aan elkaar.

Bij Kyushu Utrecht eet je meer dan één ronde

Wij laten het natuurlijk niet zitten bij één ronde, want dit smaakt naar meer! Ondertussen is het wat drukker in het restaurant en zijn alle tafels bezet. Dit komt zeker de sfeer ten goede. Bij het doorgeven van de bestelling vraagt de serveerster verbaasd waarom we niet nummer 47, met de toepasselijke naam Kyushu roll, bestellen. Daar komen hun bezoekers namelijk allemaal voor. Dit laten we ons niet twee keer vertellen en wisselen hier en daar nog wat in onze bestelling om nummer 47 te bestellen. Naast sushi bestellen we ook een aantal warme gerechten zoals de gebakken kip in teriyaki saus en gefrituurde dumplings. Hoewel de warme gerechten goed van smaak zijn merk je wel dat de sushi hun specialiteit is.
Na de lovende woorden over nummer 47 werden wij wel nieuwsgierig. Helaas viel dit tegen. De Kyushu roll was lekker, maar waarom deze zo werd geprezen door de serveerster is een raadsel.

Kyushu Utrecht - 2

Verwachtingen overtroffen bij Kyushu Utrecht

Hoewel de avond sceptisch begon door het kale interieur werd onze verwachting totaal overtroffen door de smaak en versheid van de gerechten. Voor een à la carte restaurant betaal je vaak wat meer dan een all you can eat restaurant. Maar de kwaliteit maakt zeker dat je waar voor je geld krijgt. Kijk bij je bezoek aan Kyushu Utrecht verder dan het interieur en er staat je een heerlijke sushi ervaring te wachten!

Bij een bezoek aan sushi restaurant Kyushu Utrecht, raden wij aan het volgende te bestellen:

✓ Maguro nigiri: en eigenlijk de andere nigiri’s ook. Goede balans tussen vis en rijst.
✓ Nori roll: zalm en avocado blijft een goede mix die niet verveelt.
✓ De sashimix groot: de St. Jakobsschelp en de makreel smaken zo goed dat je ze eigenlijk niet wilt delen!


Sushi actie Utrecht

Check hier de laatste sushi acties in Utrecht en omgeving!

Bekijk sushi acties

Deel je sushi ervaring

Heb je als sushiliefhebber ook ervaring met Kyushu Utrecht? Laat dan jouw mening achter en help elkaar bij het vinden van de beste sushi van Nederland!

Informatie Kyushu Utrecht

Klik hier voor de website.

Prijzen en openingstijden
Lunch & Diner Volwassenen Kinderen
vrijdag – zaterdag 12:00-22:00 à la carte menu à la carte menu
zondag 14:00-22:00 à la carte menu à la carte menu

Klik op het blauwe icoontje voor het adres en telefoonnummer van Kyushu Utrecht.

In een klein pand op de Voorstraat in Utrecht vinden we de locatie van onze volgende test: Kyushu Utrecht. Het weekend staat voor de deur en hoe begin je dit beter dan met lekkere sushi en goed gezelschap. Dit à la carte restaurant staat bekend om zijn bezorgservice, maar wij testen de sushi in het restaurant. Samenvatting Beoordeeld door Sushitest met een 8,0 De smaak en versheid van de sushi bewijst dat schijn kan bedriegen. Kijk dus verder dan het interieur van Kyushu Utrecht! Leestijd Sushitest: 4-5 minuten 1e indruk Kyushu Utrecht We stappen het restaurant binnen en merken dat het een…

Sushitest score

Smaak - 8.5
Versheid - 9
Rijst - 8.5
Presentatie - 8
Service - 8
Sfeer - 6
Prijs / Kwaliteit - 8

8

Conclusie : De smaak en versheid van de sushi bewijst dat schijn kan bedriegen. Kijk dus verder dan het interieur van Kyushu Utrecht!

Bezoekers score: Wees de eerste !
8

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets