Shizen Vianen

Shizen Vianen

Het relatief nieuwe Shizen Vianen ligt strategisch langs de A2. Op een grote digitale billboard worden hongerige reizigers verleidt tot een bezoek aan het sushi restaurant. Op de avond van de Sushitest volgen we het spoor van auto’s die eensgezind richting Shizen toeven. De buitenkant van het restaurant is niet bijzonder, maar verandert snel na binnenkomst.

Modern versus authentiek, persoonlijk versus snel geautomatiseerd. Dat lijken de twee grote keuzes die men maakt bij het starten van een sushi restaurant. In het geval van Shizen Vianen heeft men overduidelijk gekozen voor de combi Modern en Geautomatiseerd. Daar hoeft niets mis mee te zijn. Naast persoonlijke voorkeur gaat het uiteindelijk om de prijs/kwaliteit verhouding.

Shizen Vianen de beste sushi

Algemene indruk

Op de website van Shizen Vianen zie je prachtige sfeerfoto’s. In de praktijk komt het minder uit de verf. Het is druk door de klanten en dit wordt aangevuld met een klein leger aan bediening. Zeker in het middengedeelte is er weinig privacy en te felle verlichting. Verder een dikke plus voor de stijlvolle inrichting. Er is gebruikt gemaakt van warme kleuren, veel hout en een variatie van eethoeken.

Modern is het All You Can Eat restaurant zeker. Dat wordt nog eens onderstreept door het gebruik van tablets. Hiermee kan je snel en gemakkelijk per ronde opgeven wat je wilt bestellen. Hiermee heeft Shizen Vianen het efficiënte bestelproces naar the next level getild. Een voorbeeld: we wilden extra wasabi bestellen en gaven dat op via de tablet. Werkelijk waar: binnen 30 seconden stond het op tafel!

De menukaart heeft twee opties. Als klant kan je gebruik maken van een menu met of zonder sashimi & specials inbegrepen. Het verschil in prijs is €5,-. We besluiten gebruik te maken van het reguliere menu en browsen door de tablet heen. Traditiegetrouw starten we met nigiri’s en maki’s. Bestelling controleren en verzenden. Met uitkijk op de keuken zien we de chef’s hun best doen om de sushi te bereiden.

Shizen Vianen sushi actie

De sushi

Wat ons opvalt is dat niet alle sushi vers wordt gemaakt en geserveerd. Dit was overigens ook niet de verwachting bij een druk All You Can Eat sushi restaurant. Bij Shizen Vianen prepareren ze bij sommige varianten de sushi. Wordt het besteld, dan wordt het ook weer netjes gepresenteerd op bordjes. De nigiri’s daarentegen wordt wel vers bereidt en komen daardoor ook wat later op tafel. Wat heeft deze bereidingswijze voor invloed op de smaak en kwaliteit van de sushi?

Het mag eerlijk gezegd worden. Het eten staat vliegensvlug voor je neus en het is nog lekker ook. Te beginnen bij de rijst. Goed kleverig, zacht en het lijkt erop dat ze rijstazijn hebben gebruikt. Wederom een pluspunt voor Shizen Vianen! Maar we komen natuurlijk ook voor de vis. Bijna alles wat je besteld is voorzien van een royaal stuk vis (op de handrolls na). En dat is fijn, want de vis smaakt goed en scoort een ruime voldoende.

De presentatie zetten we in de Sushitest ook af tegen de snelle service. Je zou haast verwachten dat dit slordig is, maar daar is Shizen Vianen niet op te betrappen. Maki’s zijn voorzien van een mooie laag viskuit en een toefje saus zoals de menukaart belooft. En zo nu en dan is er zelfs ruimte voor een beetje extra garnering. De smaak, presentatie en service is bij Shizen Vianen goed in balans gebracht.

Shizen Vianen all you can eat

Shizen Vianen eindoordeel

Dit All You Can Eat restaurant is een gevisoliede machine. Je hoeft alleen maar plaats te nemen en eten en drinken via een handige tablet te bestellen. Bij elke ronde konden we al binnen 10 minuten eten. En dat is heel erg snel. Maar dit snelle eten heeft ook een keerzijde. Het persoonlijke en gastronomische ontbreekt. Het is sushi bestellen, sushi ontvangen, sushi eten en opnieuw zonder al te veel interactie met de bediening.

Wil je met leuk gezelschap goed eten voor een schappelijke prijs? Dan zit je op je plek bij Shizen Vianen. Er is qua capaciteit voldoende ruimte voor grote en kleine groepen sushi liefhebbers. En ook op drukke avonden staan ze qua snelle service hun mannetje. Tel daarbij op de goede smaak en en je hebt een prima All You Can Eat restaurant.

Bij een bezoek aan sushi restaurant Shizen Vianen, raden wij aan het volgende te bestellen:

✓ Sake Shizen: dit kleurrijke verschijnsel is bomvol lekkere zalm
✓ Sashimi: zalm en tonijn sashimi in een rolletje.. need we say more?
✓ Tamago: zoete omelet die smaakt zoals het hoort. Geen sojasaus nodig.

Sushi actie Vianen en Utrecht

Check hier de laatste sushi acties van Shizen Vianen en andere restaurants in Utrecht en omgeving!

Bekijk sushi acties

Deel je sushi ervaring

Heb je als sushiliefhebber ook ervaring met Shizen Vianen? Laat dan jouw mening achter en help elkaar bij het vinden van de beste sushi van Nederland!

Informatie Shizen Vianen

Klik hier voor de website.

Prijzen en openingstijden
Lunch Volwassenen Kinderen
maandag – zondag 12:00 – 16:30 € 17,80 € 10,50
Diner Volwassenen Kinderen
maandag – donderdag 16:30 – 22:00 € 23,80 € 14,50
vrijdag – zondag 16:30 – 22:30 € 25,80 € 14,50
et relatief nieuwe Shizen Vianen ligt strategisch langs de A2. Op een grote digitale billboard worden hongerige reizigers verleidt tot een bezoek aan het sushi restaurant. Op de avond van de Sushitest volgen we het spoor van auto's die eensgezind richting Shizen toeven. De buitenkant van het restaurant is niet bijzonder, maar verandert snel na binnenkomst. Modern versus authentiek, persoonlijk versus snel geautomatiseerd. Dat lijken de twee grote keuzes die men maakt bij het starten van een sushi restaurant. In het geval van Shizen Vianen heeft men overduidelijk gekozen voor de combi Modern en Geautomatiseerd. Daar hoeft niets mis mee…

Sushitest score

Smaak - 8
Versheid - 7
Rijst - 8.5
Presentatie - 8.5
Service - 8
Sfeer - 7.5
Prijs / kwaliteit - 8

7.9

Sushitest approves!

Conclusie : Makkelijk bereikbaar sushi restaurant die een bezoekje meer dan waard is.

Bezoekers score: 3.36 ( 18 votes)
8

2 comments

  1. Gisteren wezen eten bij shizen. We kwamen daar vanwege deze website. Het viel ontzettend tegen. Sushi niet echt vers. Erg zout. Ook geen bijzondere combinaties. De sushi waar we 1,50 euro extra voor moesten betalen zat gewoon een surimi salade in! Niet echt het geld waard dus. Het lamskoteletje wat ik heb besteld was helemaal verdrietig. Het leek wel of het lammetje uit de zee kwam zo zout!! Daarbij was de sfeer gewoon een vreetschuur met een hoop gejank van kleine kinderen. Erg teleurgesteld, en erg dorst na afloop.

    • Dat had ik nou ook Charlotte, vanwege de goede recensies geprobeerd, we zaten op een soort zolder kamertje (lekker vol duwen die tent) tussen mega aso volk met schreeuwende rot kinderen. Het eten was matig, de sliptong was ronduit smerig en heb ik laten staan.

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets