Sumo Utrecht

Sumo Utrecht

Mijn mede sushi fetisjist “General Sushi” daagde mij een tijd terug uit om naar Sumo Utrecht te gaan. Ik heb geen reden om naar Sumo te gaan. Of elke andere superketen van sushi restaurants. Louter slechte ervaringen gehad met het eten, waardoor ik bijna mijn gegraveerde eetstokjes aan de wilgen had opgehangen. Maar ik moest persé gaan want Sumo Utrecht zit in het oude Monza gebouw en het schijnt mooi te zijn. Zal Sumo inderdaad iets fraais hebben gemaakt van de oude uitgaanstempel van Utrecht?

Monza: de discotheek van weleer waar ik vaak lallend op de dansvloer stond. General Sushi en ik hebben daar memorabele avonden beleeft. Om daar binnen te stappen en mij beschaafd te gedragen aan een tafel is een onwennig contrast. Toch moet ik mijn petje afnemen voor de interieurdesigners van Sumo. Het is een waanzinnig gaaf en sfeervol restaurant geworden die sinds 2012 al menig sushi liefhebber heeft kunnen bekoren. Vooral de bloesemboom in het midden van de begane grond tot de eerste verdieping reikt is mooi. Vijf minuten na binnenkomst krijg ik al de indruk dat ik mijn mening over “vreetschuren” moet bijstellen.

Een tweede kans
Het interieur van Sumo Utrecht overdonderd mij meer dan de menukaart. Toch heeft deze voldoende keuze. Er zijn veel varianten Maki’s en Nigiri’s te kiezen. Na het uitstippelen van een strategie kruis ik de nr. 1, 28, 35, 37 en 42 aan. Iedereen weet wat nr. 1 op de sushi kaart is. De rest dient als gratis traffic naar de Sumo site of restaurant. Wel kan ik zeggen dat mijn tafeltje propvol zit. Andere klanten om mij heen kijken of er nog een date aanschuift. Maar nee, al dit heerlijks is lekker voor mij alleen.

Wat mij deugt doet is de verhouding van ingrediënten. Het hoofdingrediënt is duidelijk te proeven, de extra’s als een sausje versterken de smaak zonder te storen. De rijst is lekker lekker en ook na een hap uit nr. 42 blijft alles goed op zijn plek zitten. Ook over de presentatie is nagedacht. Niks bijzonders, maar alles netjes op een appetijtelijke rij gezet. Dit klinkt logisch, maar het zal je verbazen hoe vaak het schots en scheef ligt.

In ronde twee is het lastiger om wat bijzonders aan te kruizen. Na wat speurwerk lever ik een kaart in met nr. 4, 27, 34 en 36 aan. Ondertussen wordt mij vriendelijk gevraagd of ik een nieuw drankje wil. Een ice tea green it is, om de heftige eerste ronde naar beneden te drukken. Ronde twee wordt binnen aanzienlijke tijd gepresenteerd. Iets sneller dan mijn maag op kon anticiperen. Maar als ervaringsdeskundige laat ik mij niet kennen en maak de heerlijke ronde twee meester. Tip: sla nr. 36 over. De rest is lekker. Ronde drie vervul ik plichtmatig met bekende Nigiri’s en wat grill gerechten. Net zo lekker, met name nr. 89 de Beefrolletjes. Heb ik toch nog wat weggegeven.

Na een paar stappen in de frisse avondlucht van Utrecht pak ik mijn telefoon. De grote ketens heb ik altijd geweerd vanwege de hoge mate van massaconsumptie en pretentieuze sushi. Nu moet ik General Sushi appen over mijn ervaring bij Sumo Utrecht… Ben ik te trots om toe te geven dat ik het verkeerd had? Moet ik de vele tirades over de vreetschuren afzwakken? Ben ik mijn identiteit kwijt als voorvechter van de ambachtelijke, kleine sushi toko’s? U leest het in de final score.

Heb je als sushiliefhebber al ervaring met sushi restaurant Sumo Utrecht? Laat dan jouw mening achter en help elkaar bij het vinden van de beste sushi van Nederland!

Informatie Sumo Utrecht

Klik hier voor de website.

Prijzen en openingstijden
Lunch Volwassenen Kinderen
maandag – woensdag 12:00-16:00 €14,50 p.p. 4 t/m 11 jaar €12,50 p.p.
donderdag – zondag 12:00-16:00 €18,50 p.p. 4 t/m 11 jaar €12,50 p.p.
Diner Volwassenen Kinderen
maandag – woensdag 17:00-22:00 €26,00 p.p. 4 t/m 11 jaar €12,50 p.p.
donderdag – zondag 17:00-22:30 €27,50 p.p. 4 t/m 11 jaar €12,50 p.p.

Let op: op zondagen is Sumo Utrecht tot 22:00 open.

Klik op het blauwe icoontje voor het adres en telefoonnummer van Sumo Utrecht.

ijn mede sushi fetisjist "General Sushi" daagde mij een tijd terug uit om naar Sumo Utrecht te gaan. Ik heb geen reden om naar Sumo te gaan. Of elke andere superketen van sushi restaurants. Louter slechte ervaringen gehad met het eten, waardoor ik bijna mijn gegraveerde eetstokjes aan de wilgen had opgehangen. Maar ik moest persé gaan want Sumo Utrecht zit in het oude Monza gebouw en het schijnt mooi te zijn. Zal Sumo inderdaad iets fraais hebben gemaakt van de oude uitgaanstempel van Utrecht? Monza: de discotheek van weleer waar ik vaak lallend op de dansvloer stond. General Sushi…

Sushitest score

Smaak - 8.5
Versheid - 8
Rijst - 8.5
Presentatie - 7.5
Service - 8
Sfeer - 8
Prijs / kwaliteit - 8

8.1

Laat de volgende ronde direct komen!

Conclusie : Sumo Utrecht is voor mij een uitzondering op de regel: mijd sushi vreetschuren. Het eten was lekker, de bediening vriendelijk en dat alles in een stijlvolle setting. Monza R.I.P.

Bezoekers score: 3.2 ( 14 votes)
8

4 comments

  1. Zaterdagavond ga ik weer naar Sumo Utrecht ik heb hier weken naar uitgekeken!! Wat een toffe tent om sushi te eten en het eten is gruwelijk lekker net als de warme hapjes en toetjes maar ff mijn honger mar bewaren voor morgen en dan tot de max vol eten!

  2. Wat ben ik blij met Sumo in Utrecht en Sumo in het algemeen. In alle grote steden te vinden en de sushi is daar excellent. Zij onderscheiden zich met prachtige restaurants en vis die net van de markt afkomstig lijkt. Ik kan iedereen aanraden om minimaal 1 keer bij een Sumo te eten als je wilt weten hoe goede sushi smaakt. Doen!

  3. Zag net de top 10 notering voorbij komen voor Sumo Utrecht, geweldig!!! Sinds de opening ben ik er vaak te vinden en is het de beste van Utrecht en omgeving. Elke keer is de bediening goed en het eten uitstekend. Dus goed dat je bent bijgedraaid tester, voortaan alleen nog bij Sumo eten 😉

  4. Voor mij is Sumo Utrecht inderdaad ook een uitzondering op de regel: ik heb hier al vaak heerlijke sushi gegeten! Ook vind ik de presentatie beter dan bij menig ander sushi restaurant. En hoewel het een groot pand is, is het stijlvol ingericht en voelt het voor mij niet massaal.

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets