Takumi Utrecht

Takumi Utrecht

De Foodspot te Utrecht. Een tactisch gelegen, rond gebouw van diverse restaurants en take away ondernemers onder één dak. Steeds meer culinaire gasten weten het te vinden, met grote dank aan Restaurant Vandaag. De all you can eat gigant die werkelijk alles aanbiedt, ook sushi, zit dagelijks afgeladen. Maar één verdieping hoger zit een 100% sushi restaurant genaamd Takumi Utrecht. Heeft het bestaansrecht tussen al het horecageweld?

Bij binnenkomst bij Takumi is er de vriendelijke, kleine manager. Met een goede horecalach begeleidt hij de gasten naar een tafeltje naar wens. Naar wens omdat het restaurant bijna nooit vol zit. Zowel doordeweeks als in het weekend is reserveren voor een plekje niet strikt noodzakelijk. Al lopende naar de tafels kom je eerst langs de traditionele Japanse zithoek. Schoenen uit en lekker plaatsnemen op een kussentje met uitzicht op de open keuken.

De inrichting oogt vrij modern en kaal. Het plafond is nog open waar je de ventilatiebuizen ziet lopen. Her en der wat Aziatische lampen gecompleteerd met comfortabele stoelen en banken. Pas op: mijd de éénpersoons zitter met de v-leuning. Je gaat zoveel schuiven dat je tafelgenoot denkt dat je jeuk hebt. Het personeel is netjes in zwart gekleed, zonder het logo van Takumi Utrecht. Geen dealbreker natuurlijk, maar het geeft de soberheid aan.

Op naar het eten bestellen!
Het is een bekend “all you can eat” (AYCE) concept. Kruis aan wat je lekker vindt met een max van vijf items pp, 5 rondes totaal. Aangezien dit een sushi test site is, bestellen mijn tafelgenoot en ik de eerste ronde alleen sushi. De nigiri is standaard aanwezig en is vaak veelzeggend over de kwaliteit van het restaurant. Dus hop drie verschillende voor ronde één met wat Uramaki’s erbij.

Al knabbelend van de gratis warme boontjes, wachten we op de serveerster met de eerste sushi. Het is nooit lang wachten geweest door de relatieve leegte, maar ik ben benieuwd hoe ze zouden reageren op vijf hongerige sportelftallen (al spot je die eerder een verdieping lager). Na pak hem beet vijf minuten legt de serveerster de sushi op onze tafel. De uitleg over wat het precies is mis ik, mijn stokjes zijn al in de eetmodus. En dan de eerste hap Nigiri.

Ken je dat gevoel dat de vis van zaligheid op je tong smelt? Dit was het niet helaas niet. Ja, het was best lekker al verraste het niet. De Sint Jakobsschelp is meestal al niet heel sterk, maar deze was vrij van enige sensatie. De rijst was zoals je mag verwachten, maar wel wat aan de losse kant. De wat onervaren stokjeseter zal nog wel eens binnensmonds kunnen vloeken bij het oppakken. De California roll was vrij matig bedekt met kuit wat armoedig oogde. De avocado’s waren zoals AH’s guacamole saus matig aanwezig. Ook hier was de smaak verder wel prima. De wasabi is wel lekker scherp waar ik persoonlijk van houd. Voor mij ook vaak een teken in hoeverre het restaurant is “verwesterd”. Plakjes gember waren niet irritant groot, dus konden ze mooi op de sushi terecht.

Een goed verzorgde presentatie kan de speekselklieren spontaan activeren. Helaas heeft Takumi Utrecht ook op dit gebied niet grootst uitgepakt. Al het eten werd gepresenteerd op bordjes en houten plankjes die weinig tot de verbeelding spreken. De volgende rondes werden wat plichtmatig uitgevoerd met voor de volledigheid enkele bijgerechten. We zijn nog aangenaam verrast door de gefrituurde krabstick en zoete aardappel. Het vlees was wat taai, met name de lamskotelet. Wel leuk is dat ze speciale seizoensgerechten hebben wat de vaste klanten zeker zullen waarderen. Bij Takumi kun je dus goed eten in een rustige setting zonder al teveel fratsen. Maar er zijn meer restaurants van vergelijkbaar niveau.

Heb je als sushiliefhebber al ervaring met sushi restaurant Takumi Utrecht? Laat dan jouw mening achter en help elkaar bij het vinden van de beste sushi van Nederland!

Informatie Takumi Utrecht

Klik hier voor de website.

Prijzen en openingstijden
Lunch Volwassenen Kinderen
dinsdag – vrijdag 12:00-16:00 €18,50 p.p. 4 t/m 9 jaar €11,50 p.p.
Diner Volwassenen Kinderen
maandag – woensdag 16:00-21:30 €24,00 p.p. 4 t/m 9 jaar €13,50 p.p.
donderdag – zondag 16:00- 22:30 €26,50 p.p. (prijs op donderdag €24,-) 4 t/m 9 jaar €16,50 p.p.

Klik op het blauwe icoontje voor het adres en telefoonnummer van Takumi Utrecht.

e Foodspot te Utrecht. Een tactisch gelegen, rond gebouw van diverse restaurants en take away ondernemers onder één dak. Steeds meer culinaire gasten weten het te vinden, met grote dank aan Restaurant Vandaag. De all you can eat gigant die werkelijk alles aanbiedt, ook sushi, zit dagelijks afgeladen. Maar één verdieping hoger zit een 100% sushi restaurant genaamd Takumi Utrecht. Heeft het bestaansrecht tussen al het horecageweld? Bij binnenkomst bij Takumi is er de vriendelijke, kleine manager. Met een goede horecalach begeleidt hij de gasten naar een tafeltje naar wens. Naar wens omdat het restaurant bijna nooit vol zit. Zowel doordeweeks…

Sushitest score

Smaak - 7.5
Versheid - 8
Rijst - 7.5
Presentatie - 6.5
Service - 7.5
Sfeer - 6.5
Prijs / kwaliteit - 7

7.2

Geen afgekluifde eetstokjes

Conclusie : Takumi Utrecht Als je op zoek bent naar prima eten en cliché feel good muziek (oa Westlife), dan ben je bij Takumi Utrecht op je plek. Het heeft wel te lijden onder het gebrek aan sfeer. Deels door het interieur, deels door het uitzicht van een industrieterrein. Het is geen topper die je lang zal bijblijven.

Bezoekers score: 3.63 ( 2 votes)
7

4 comments

  1. Kom al jaren op dit adres. Bediening erg vriendelijk. Het aanbod is kwalitatief prima. Veel word vers gemaakt. Krokante rollen zijn krokant.
    Aanbod warme gerechten mag wel iets royaler.
    Zeker een aanrader.

  2. Wisselende smaak qua eten. De sushi is goed en smaakt vers. De warme gerechten is jammer. Teveel saus of of teveel beslag met gefrituurde gerechten. Wel heel leuk dat je aan de voorkant a la japans kan eten. Zo bij elkaar geef ik een 7,5 wat de moeite waard is om eens te bezoeken als je in de buurt bent.

  3. Vlotte bediening, ruim ingericht met veel zitplekken en een menukaart met alles wat mijn sushihartje begeert. Takumi is een verademing en ik ben hier al een paar keer wezen eten met mijn man of vriendinnen. Het is ook nog eens perfect bereikbaar via de autowegen al moet je even zoeken voor parkeerplekjes.

  4. het is altijd fijn en rustig eten hier in tegenstelling tot de vele vreetschuren. En hier kan je ook onbeperkt eten dus kies ik voor takumi.

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets