Home > Sushi acties > Sushezi Bazooka – zelf sushi maken

Sushezi Bazooka – zelf sushi maken

Dit keer geen sushitest buiten de deur of van een supermarkt. Nee, dit keer zijn we zelf aan de slag gegaan om thuis lekkere sushi te maken. Dit is vaak goedkoper, maar het kost wel meer tijd en werk. Daarom willen we het zo simpel mogelijk maken zodat we niet pas na urenlang in de keuken te hebben gestaan kunnen eten. Wij mochten de ‘Sushezi’ testen om te zien of we ook thuis snel en makkelijk sushirollen konden maken.

Sushezi Bazooka zelf sushi maken pakket

Sushezi Bazooka kopen – 8% korting

Nu al overtuigd van dit sushi hulpmiddel? Koop het hier en begin morgen al met zelf sushi maken.

Sushezi Bazooka kopen

De Sushezi is een handige buis waarin je makkelijk sushi kan maken. Het ziet er eenvoudig uit zonder al te veel poespas. In de doos zit een handleiding waarvan het wel verstandig is om goed door te lezen. Het ziet er namelijk eenvoudig uit, maar de handelingen moet je wel goed uitvoeren voor de perfecte sushirol. Leuk om te zien dat ze naast de handleiding voor de Sushezi ook een handleiding hebben toegevoegd over de verschillende kookwijzes van de sushi rijst, alsmede een lijstje met aanbevolen vullingen. Echter is de regel natuurlijk zelf te kiezen wat je lekker vindt in een sushi, maar het is nooit verkeerd om inspiratie op te doen uit suggesties.

Gebruik Sushezi – stap 1

Na het lezen van de handleiding ben ik aan de slag gegaan. In eerste instantie moest ik beide kanten invetten met wat olijfolie, waarna ik beide kanten vulde met rijst. Zoals verwacht gaat er veel rijst in de Sushezi waardoor je vrij grote rollen krijgt. Om er voor te zorgen dat je geen happen rijst wegwerkt, moest ik met de plunjer (de middenbuis) beide kanten aandrukken zodat er in het midden een gleuf ontstaat waar ik ingrediënten in kon doen. Doe dit dan ook royaal zodat het in balans is met de vele rijst. Na het vullen moest ik beide kanten dichtklappen. Het is even aanduwen zodat de ingrediënten er niet uitvallen, maar verder is het simpel dicht te klikken.

Sushezi Bazooka zelf sushi maken

Gebruik Sushezi – stap 2

Vervolgens moest de eindkap erop en moest ik aan de andere kant vijf keer draaien met de plunjer zodat de inhoud goed aangedrukt werd. Daarna kon ik de eindkap eraf halen, waarna ik de sushirol er verder uit kon schuiven door de plunjer door te duwen. Het is even passen en meten zodat het precies paste op een norivel. De sushirol verleggen was namelijk geen optie aangezien het plakte aan de norivel en deze zou scheuren. Na de eerste keer ging dat alweer beter! We leren immers van onze fouten… Daarna is het nog maar een kwestie van dichtrollen en snijden in gewenste stukken.

Sushezi Bazooka thuis sushi maken

Easy Sushezi

Ik ben er wel achtergekomen dat je deze stukken vrij klein mag houden, zover dat lukt met het snijden. De Sushezi is dan wel handig zodat je de ingrediënten mooi in het midden kan krijgen, maar er gaat veel rijst in één rol. Na een paar stukken kan je al vrij vol raken. Desondanks was het een leuke hulpmiddel om er sushirollen mee te maken. Het is in het begin even zoeken, maar de handleiding helpt je goed op weg als je daar even de tijd voor neemt.

Het is daarna makkelijk schoon te maken en het kan ook de vaatwasser in zodat je niet elke rijstkorrel eraf hoeft te pikken. De olijfolie bleek achteraf geen must te zijn. Na één keer invetten in het begin heb ik dit niet meer gedaan en de sushirol kwam er alsnog prima uit. Dit scheelt weer wat gedoe met het invetten na elke rol.

Al met al zou ik dit wel vaker kunnen gebruiken bij het maken van meerdere sushirollen, hoewel het ook wel iets heeft om met een bamboematje aan de slag te gaan. Alleen zien ze er vaak niet zo mooi uit zoals ze dat nu deden met behulp van de Sushezi.

Sushezi Bazooka kopen – 8% korting

Ook zin om aan de slag te gaan met de fantastische Sushezi Bazooka? Koop het hier bij Bol.com en krijg de Sushezi morgen al thuis bezorgd!

Sushezi Bazooka kopen

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets