Home > Sushi voor thuis > Sushi Albert Heijn – Supermarktsushi test deel 1
Sushi Albert Heijn – Supermarktsushi test deel 1

Sushi Albert Heijn – Supermarktsushi test deel 1

Wij van Sushitest.nl voelen ons een beetje in het nauw gedreven. De laatste weken kregen we verdacht veel verzoekjes om de sushi van supermarkten te testen. Omdat deze “soms verrassend lekker” is en “helemaal niet duur”. Wij zijn principieel tegen sushi waar je ook je brood en pindakaas kan kopen. Maar we kunnen de voorkeuren van onze lieve lezers niet negeren. Hoe vreemd deze ook is. Dus zijn we een reeks van Sushitesten gestart voor de supermarkten. Deel 1: de Appie.

De supermarkt heeft wel een voordeel. Je kan kiezen welke sushi er het lekkerst uitziet. Ons oog valt op de Sushi Yoshino box waar de zalm een heerlijk vers kleurtje heeft meegekregen. Verder treffen we in de box Nigiri Ei, Nigiri Surimi, Maki Komkommer (slim verstopt onder het etiket), Maki Komkommer én Surimi en ten slotte een Uramaki met een soort tonijnsalade. Alle varianten komen overigens in twee stuks. De box wordt compleet gemaakt met een zakje wasabi, flesje sojasaus en een zakje gember dat linea directa de prullenbak in gaat.

Hoe je Albert Heijn sushi eet

Een belangrijke handeling is dat je de sushi eerst op kamertemperatuur laat komen. Dus na een kwartiertje ontdooien kon de Sushitest echt gaan beginnen. Ten eerste, de Nigiri Surimi. De eerste hap bepaalt vaak de verwachting voor de rest. En eerlijk gezegd was deze niet zo kiezelhard als dat ie eruit ziet. Natuurlijk, we gaan Albert Heijn sushi niet vergelijken met dat van een restaurant. Maar het was prima te eten. De rijst bleef aan elkaar kleven en de smaak van de Surimi was voldoende.

Sushi Albert Heijn maki

Zo werkten we ons door een sushi box heen met allemaal weinig spannende smaken. We bewaarden de eyecather Nigiri Zalm voor het laatst. Ook deze was zeker niet verkeerd om te eten. De zalm was zacht en at vrij gemakkelijk weg. Wat ons wel opviel is hoe weinig vis er is gebruikt. De plakjeszalm zijn flinterdun gesneden, daar is flink op bespaard door de vrienden van Albert Heijn. Voor 8,- euro hebben we 12 stuks sushi gegeten. Best een vriendelijk prijsje, al is dit niet genoeg voor een maaltijd voor één persoon.

Sushi Albert Heijn to go

sushi albert heijn to go

Een veel geziene trend onder forensen in de trein is een sushi pakketje on the go. Je vindt er alles in wat je nodig hebt voor een snelle hap. Wasabi, sojasaus, gember en natuurlijk uitschuifbare eetstokjes. De prijzen bij de Albert Heijn to go valt ook reuze mee. Afgezet tegen een friet speciaal ben je ook nog eens gezonder bezig. Niet zo gek dus dat sushi steeds populairder wordt als vervanger van de broodtrommel.

Sushi Albert Heijn eindoordeel

Dan komen we tot het eindoordeel. Het is uitdagend om een cijfer te geven voor supermarkt sushi. Dit valt eigenlijk in een andere categorie en moet op zichzelf beoordeelt worden. Dus dat gaan we ook doen. Aan het eind van de lange reeks supermarktsushi die ons te wachten staat, gaan we cijfers geven. Je vindt ze dan allemaal terug in een mooi overzicht. Voor nu besluiten we dat de Albert Heijn zeker niet onverdienstelijk heeft gepresteerd.

Sushi aanbieding

Je hebt zin in sushi, maar zit even krap bij kas. Dan kan je sushi van de Albert Heijn eten óf je maakt slim gebruik van een sushi aanbieding! Bekijk snel deze heerlijke deal.

All-You-Can-Eat sushi en grill voor 2 – 6 personen bij Tokio-Inn

Voor slechts € 15,- per persoon!

Nu kopen

Wil je meer sushi? Check dan deze lokale Sushi acties met kortingen tot wel 71%!

Amsterdam

Arnhem

Groningen

Rotterdam

Utrecht

One comment

  1. André van der Sluijs

    U bent mild, ik kan niet anders zeggen. Na sushi hikari van AH heb ik eens sushi yoshina geprobeerd. Het enige betere was dat ik ergens een frisse (goddank) komkommer proefde. Voor de rest is het een kleffe rijstbende. De onhandig kleine verpakkingen gember en wasabi gingen bij mij meteen de prullenbak in. Na een slechte ervaring met sushi hikari, geen enkele uitleg over hoe dit te gebruiken. Acht euro vind ik helemaal niet een vriendelijk prijsje. Wat u zelf al zegt, weinig vis en flinterdun gesneden. Wat mij betreft geen aanrader en niet voor herhaling vatbaar.

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets