Home > Sushi voor thuis > Sushi Aldi – Supermarktsushi test deel 2
Sushi Aldi – Supermarktsushi test deel 2

Sushi Aldi – Supermarktsushi test deel 2

Bij de naam Aldi denk je aan goedkoop, veelal prima kwaliteit producten en beperkt assortiment. Dat het Duitse mega keten ook sushi heeft omarmd in het assortiment is veelzeggend. Sushi is al jaren mateloos populair in West-Europa. De supermarkten spelen er slim op in en probeert sushi te slijten aan… aan wie eigenlijk? Wij zouden nooit uit onszelf sushi bij de Aldi halen, omdat we denken dat de kwaliteit slecht is. Onterecht vooroordeel?

In de koeling van de Aldi vind je de bekende presentatie van dozen op elkaar gestapeld. Tot onze verbazing zien we lege plekken waar voorheen de sushiboxjes zaten. Er zijn dus klanten die ze echt kopen en consumeren (bent of kent u zo iemand, meldt u zich dan hier). De Aldi heeft twee type sushiboxen. De “California” en de heerlijk klinkende “Sunakku” wat snack betekent. We rekenen de meest vers ogende en langst houdbare boxjes af en maken ons op voor een nieuwe supermarktsushi test.

Sushi Aldi: vers?

Sushi Aldi california roll

Zoals bij elke sushi uit de koeling moet je niet vergeten het eten op kamertemperatuur te laten komen. De presentatie is zoals je mag verwachten. Niet bijzonder en ingrediënten zijn minimaal aanwezig. De California roll is meer een vierkante Flintstone roll geworden door de volgepropte verpakking. Maar dat mag ons niet afleiden van de smaak. Sojasaus op een schoteltje, wat wasabi erbij en we pakken voorzichtig de eerste roll op met onze eigen stokjes (deze zijn niet meegeleverd).

Uitdaging met Aldi sushi

Sushi Aldi
Uitdaging: doe een blinddoek om en test wat zachter is met een goede bite. De rijst van de Aldi of de versgemaakte van een willekeurig restaurant. Dit is best moeilijk te onderscheiden moeten we eerlijk bekennen. De supermarktsushi van de Aldi eet allemaal vrij gemakkelijk weg. Er is alleen één grote maar: het smaakt eigenlijk niet naar sushi. De rijst, groenten en stukjes vis is best smaakvol. Toch proef je heel duidelijk dat de sushi van de Aldi gefabriceerd is. Je krijgt het idee alsof de makers van Dolly het schaap hier achter zit.

Sushi Aldi eindoordeel

De sushi van Aldi is best goed te eten, dat zeker. Maar is het ook sushi wat je eet? Hetgeen dat hier het beste antwoord op geeft is de wasabi die erbij zit. Het is een giftig groen brokje van chemicaliën met overvloed aan E-nummers. Rechtstreeks uit de fabriek en verdient niet het predikaat eten. Als je op zoek bent naar een goedkope snack, dan zit je wel goed. Bij de Aldi betaal je voor 13 stuks iets minder dan 6 euro. Bij de duurdere broer Albert Heijn ben je 8 euro kwijt voor 12 stukjes. Typisch gevalletje van prijs versus kwaliteit. Op naar deel 3…!

Sushi aanbieding

Ok, de Aldi sushi is goedkoop maar niet van het allerhoogste niveau. Niet getreurd, ook voor een schappelijke prijs kun je genieten van sushi. Bekijk onderstaande superdeal!

All-You-Can-Eat sushi en grill voor 2 – 6 personen bij Tokio-Inn

Voor slechts € 15,- per persoon!

Nu kopen

Wil je meer sushi? Check dan deze lokale Sushi acties met kortingen tot wel 71%!

Amsterdam

Arnhem

Groningen

Rotterdam

Utrecht

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets