Home > Sushi voor thuis > Sushi Jumbo – Supermarktsushi test deel 3
Sushi Jumbo – Supermarktsushi test deel 3

Sushi Jumbo – Supermarktsushi test deel 3

Tussen alle pepernoten en speculaas door moet er natuurlijk sushi gegeten worden. Ditmaal de eer aan Hallo Jumbo. De een na grootste supermarktketen van Nederland is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en van de beeldbuis. Draagt de supermarktsushi van Jumbo bij aan de kwaliteit die zij nastreven? Sushitest.nl is er als de tonijnen (de kippen van de zee) bij en gaat op culinair onderzoek uit!

Dat sushi nog steeds mateloos populair is merken we ook de laatste weken weer. Albert Heijn die nog eens de bonus er tegen aan gooit. En bij de lokale Jumbo waar wij de sushi vandaan hebben, is deze regelmatig uitverkocht. Dus op hoop van zege gaan we voor de derde keer in anderhalve week bij de Jumbo langs. Misschien dat we dit keer wel “verse” sushi tegenkomen en niet één waar de houdbaarheidsdatum van dezelfde dag is. Wij hebben geluk en zien dat de sushichef net de voorraad heeft bijgevuld. Het wordt de Sushi Box Sakura bestaande uit 13 stuks.

Taste the same, feels different
In de vorige Supermarktsushitest refereerden wij hier ook al naar.Het is een gesprek die redelijk vaak voorkomt onder vrienden: mensen die beweren geblinddoekt de smaak van bijvoorbeeld biermerken kunnen onderscheiden. Dat dit wel degelijk kan is bij deze Sushitest grotendeels bewezen. Nadat de sushi op kamertemperatuur is gekomen testen we als eerste de maki’s. Bijna verdacht zachte rijst, best goed te consumeren en redelijk smaakvol. Nog eentje dan, ditmaal de uramaki. Weer de smaakbeleving die we toch ergens van kennen. En die kleur van de wasabi is ook heel typisch. Bij elke volgende sushi die wij nemen lijkt het alsof deze nog recentelijk gegeten is. Of hebben we zoveel sushi gegeten dat onze smaakpapillen immuun zijn geworden en alles hetzelfde lijkt?

Testen betekent goed onderzoek voeren. Op het etiket van de Sushi Box staat dat deze is geleverd door is geleverd door Eat Happy GmbH. Wat is nog meer Duits en is onlangs onderworpen aan de Sushitest…? Wij besluiten net als De Keuringsdienst van Waarde de telefoon te pakken eSupermarktsushi Jumbon te bellen met de leverancier van supermarktsushi aan Jumbo. Onze journalistieke tentakels voelen dat hier een scoop te scoren valt! Na twee keer doorschakelen en wat wachtmuziek spreken we een vrouwelijke manager van Eat Happy. Nu is het nog de vraag of ze eerlijk antwoord gaat geven op onze vragen.

Vrij vertaald van het Engels komt het op het volgende neer. Wij vragen of Eat Happy de leverancier van sushi is aan de Aldi(!). Mevrouw zegt ja, “wij leveren alleen aan de Aldi in Nederland hoor”. Op niet zo subtiele wijze maken wij bekend dat wij Eat Happy ook op de etiketten van Jumbo terug lezen. “Oh ja, Joembo. Yes, ook aan die supermarkt”. Dus toch Jumbo ook vragen wij als bevestiging. Ja Joembo levert Eat Happy ook aan. Wij weten voldoende, dank u vriendelijk. Wat kunnen we concluderen? Alles wat we eerder over de sushi van Aldi hebben geschreven, is ook direct van toepassing op de sushi van Jumbo. Het smaakt allemaal prima, maar heeft wel een hoog gehalte “rechtstreeks uit de fabriek”. Toch is er één belangrijk verschil tussen de sushi van beide supermarkten.

Bij de Aldi betaal je voor 13 stuks sushi iets minder dan 6 euro. Bij de Jumbo komt daar voor dezelfde hoeveelheid anderhalve euro boven op. 7,50 is niet schofterig duur, maar waarom zou je meer betalen voor hetzelfde voer? Inhoudelijk is de sushi van zowel de Aldi als die van Jumbo hetzelfde. Er zijn wat verschillen in variaties, maar het komt van dezelfde leverancier. Conclusie: de sushi van beiden scoort even goed. Alleen heeft de Aldi een flink streepje voor met de prijs/kwaliteit verhouding.

 

Wil je meer sushi? Check dan deze lokale Sushi acties met kortingen tot wel 71%!

Amsterdam

Arnhem

Groningen

Rotterdam

Utrecht

Geef jouw mening

Het e-mailadres wordt niet getoond. Bij de verplichte velden staat een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sushitest.nl
iets